Jestes
niezalogowany
ZALOGUJ

 

  WIZYTÓWKA  GALERIA [1]  PRZYJAC. [131]   BLOG   STARTY   KIBIC 
 
Piotr Fitek
Pamiętnik internetowy
Do przodu

Piotr Stanek
Urodzony: --------
Miejsce zamieszkania: Bielsko-Biała
20 / 24


2015-02-16

Dostęp do
wpisu:

Publiczny
Post na blogu o przygotowaniu pod górskie treningi (czytano: 1336 razy)

PATRZ TAKŻE LINK: http://www.piotrfit.pl/2015/02/13/jakzostacgorobiegaczem/



Opierając się na swoim doświadczeniu*, posiłkując się wiedzą innych lepszych ode mnie
napisałem o tym jak stopniowo przygotowywać się do biegania w górach.
Nawet gdy jeszcze nie myślimy o prawdziwych górach, a okoliczne pagórki są wyzwaniem dla nas.
Albo po prostu chcemy włączyć górki do swojego biegania.

Skupiłem się na tym, aby metoda była efektywna, i jak najmniej ryzykowna:
Tak, aby stopniowo dbać o progres i adaptację.
Mieć na to czas i nie zrobić sobie krzywdy.
:
Bo przecież i nie samym bieganiem człowiek żyje i w związku z tym, często brakuje czasu na więcej treningów.
Bo jak biega po płaskim, to musi stopniowo włączać podbiegi.
Bo bieganie powinno być przyjemnością i dawać satysfakcję.

Zapraszam do lektury, życzę miłej i zapraszam do dyskusji na blogu :)

ps. a w przygotowaniu post o tym jak w praktyce moja przygoda z górami się rozpoczęła na przestrzeni tych ostatnich 4 lat biegania - w końcu napisałem o swoim i na podstawie swojego doświadczenia ;)

Blog moga komentować wszyscy zalogowani czytelnicy

Dodaj komentarz do wpisu


paulo (2015-02-17,08:29): a jak ktoś nie ma gór na codzień ? Pozostają w takim razie górki i pagóreczki :)
Piotr Fitek (2015-02-17,10:49): Pawle, wtedy pozostają schody, pagórki - tak jak w tym poście napisałem. Ja tak zaczynałem.







 Ostatnio zalogowani
Wojciech
00:13
belk
23:56
maciej11224@gmail.com
23:44
waldek71
23:19
szyper
23:09
ProjektMaratonEuropaplus
22:59
marczy
22:37
romelos
22:33
timdor
22:15
raputita
22:13
kasjer
22:04
Daro091165
21:51
Stonechip
21:21
gpnowak
21:18
waldekstepien@wp.pl
21:09
Henryk W.
21:01
|    Redakcja     |     Reklama     |     Regulamin     |