Kategoria | : | Inne |
Producent | : | Vitargo |
Model | : | Gainers Gold |
Cena | : | 7-8 pln |
www | : | www.vitargo.com |
Przeczytano: 2773 razy
Data publikacji: 2007-04-26
Informacje producenta:
VITARGO® GAINERS GOLD
Wysokowęglowodanowy napój w proszku o smaku truskawkowym.
Dietetyczny środek spożywczy. Napój Vitargo® Gainers Gold przeznaczony jest dla sportowców i osób obciążonych wzmnożonym wysiłkiem fizycznym.
Skład:
Skrobia zbożowa (Vitargo), białko serwatkowe, izolat białka mlekowego, alfalaktalbumina i peptydy glutaminy, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, glukonian potasu, glukonian magnezu, aromaty naturalne, barwnik naturalny (koncentrat z buraka czerwonego), substancje słodzące-aspartam i acesulfam K.
Uwaga
Zawiera aspartam który jest źrółem fenyloalaniny.
Nie poddawać gotowaniu.
Wartość odżywcza
100g - 75g (1 porcja)
Wartość energetyczna kJ/kcal - 1550/370 - 1160/280
Białko (g) 25 - 19
Węglowodany (g) 65 - 49
W tym skrobia (g) 63 - 48
W tym cukry proste (g) 1,5 - 1,1
Tłuszcz (g) 1,0 - 0,8
Sód (mg) 94 - 71
Potas (mg) 368 - 276
Wapń (mg) 184 (23*) - 138 (17*)
Magnez (mg) 41 - 31
Fosfor (mg) 244 (31*) - 183 (23*)
* % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Zawartość węglowodanów 100% Vitargo. Efektywniejsze niż maltodextryna i dextroza. Mieszanka w celu maksymalnego odzyskiwania energii i odbudowy mięśni.
Vitargo® Gainers Gold
Optymalne połączenie w celu szybszej odbudowy i odzyskiwania energii. W skład Vitargo® Gainers Gold wchodzą następujące składniki: Vitargo i cztery rodzaje protein: białko serwatkowe, izolat białka mlekowego, alfalaktalbumina i peptydy glutaminy.
Takie połączenie węglowodanowo-proteinowe stwarza idealne warunki do przyrostu i budowy masy mięśniowej, a także przeciwdziała powstawaniu symptomów przetrenowania i infekcjom.
Vitargo® to unikalny, opatentowany węglowodan, zbudowany tak aby w łatwy i efektywny sposób był dostarczany i magazynowany w mięśniach jako glikogen.
Węglowodan zawarty w Vitargo jest węglowodanem złożonym o dużej masie cząsteczkowej, przypominający swoją strukturą glikogen. Tabela nr 1.
Czym masa cząsteczkowa węglowodanu jest wyższa, tym tym szybciej następuje proces opuszczania węglowodanu z układu trawiennego i przenoszenia w formie energii do układu krwionośnego. To zjawisko nosi nazwę osmolalności. Niższy wskaźnik osmolalności to szybszy proces przenoszenia energii. Tabela nr 2.
Kliniczne badania na Uniwersytecie Karolińskim w Sztokholmie dowodzą że Vitargo uzupełnia glikogen w mięśniach znacznie szybciej niż pozostałe węglowodany używane przez sportowców.
Potwierdzone badaniami testy przeprowadzone na sportowcach wskazują że Vitargo jest 70% efektywniejsze niż popularnie przyjmowane jako odżywki sportowe dekstroza i maltodekstryna
Gromadzenie glikogenu → Z Vitargo 70% szybsze
Opuszczanie układu pokarmowego → Z Vitargo 80% szybsze
W celu uzupełniania energii: 1 porcja bezpośrednio po treningu. Podczas intensywnego okresu treningowego należy spożyć jeszcze jedną porcję w ciągu dnia, np jako przekąskę z owocem. W sportach siłowych w celu budowy masy mięśniowej: 2 porcje dziennie, w tym jedną bezpośrednio po treningu.
Sposób przyrządzania:
Napełnić shaker do 0,5l wody lub mleka, wsypać zawartość torebki i intensywnie potrząsać ok 1 minuty.
Zawartość: 75g
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Należy spożyć przed: termin przydatności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Carbamyl AB, Kristianstad, Szwecja
Recenzja produktu:
Polecam :P
Choć gdybym miał wybierać w smakach, to zmieniłbym na coś bardziej cytrusowego... lubię truskaweczki ale do takich napojów nie pasują. Poza smakiem wszystko w porządeczku i naprawdę wysoka wydajność... power !! :)))